Hur fungerar tandimplantat?
Den sorgliga sanningen är att ibland räcker inte de egna tänderna till. Ibland beror det på någon liten olycka. Ibland är det återkommande problem. En saknad tand gör funktionen sämre.
Absolut ingen utom ett sexårsbarn vill ha en tandlucka. Mestadels handlar det faktiskt om att det anses mindre vackert. En tom plats i tandraden ger inget roligt intryck.
Många gånger är förstås den försvunna tanden placerad mindre synligt. Utslagna framtänder handlar nästan alltid om cykelolyckor och liknande. Ramlar du hjälper hjälmen dig med huvudet men inte med munnen.
En försvunnen tand inne i munnen är dock fortfarande ett stort problem på flera sätt. Övriga tänder tenderar att försöka utnyttja utrymmet och flytta sig. Troligen kan du inte tugga på samma effektiva sätt som tidigare heller.
Återvunnen funktion med tandimplantat
Ett tandimplantat är inte så komplicerat som det kanske låter. Däremot kan det ta lite tid. Om du inte tidigare diskuterat saken med tandläkare kan du börja med att beställa tid för en konsultation.
Tandläkaren kommer att undersöka dig och du får besked om det kan fungera med ett tandimplantat i ditt fall. Sedan tar man alla mått som behövs och tillverkar en tand. I ditt käkben kommer en titanskruv att sättas fast. Den använder man sedan för att fästa tanden – men först måste läkning ske.
När ditt tandimplantat sedan är på plats ska det skötas exakt som resten av dina tänder. Tandborstning och tandtråd, och skulle något göra ont är det din tandläkare du ska vända dig till igen.
Andra inlägg
- God tandvård hos tandläkare i Täby
- Tandläkare Södermalm - så väljer du rätt
- Tandläkare i Alby - Experten som löser huvudvärken
- Tandläkare i Jönköping först – sedan dags för tandhygienist
- Tandläkare Sundbyberg - en riktig investering
- Låt inte rädsla hindra dig från att besöka en tandläkare i Norrköping
- Tandimplantat i Göteborg ger dig en ny chans
- Bättre leende med skalfasader i Stockholm
- Patientstol gör stor skillnad
- Hjälpsam tandläkare i Hedemora