Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Tandläkare i Alby - Experten som löser huvudvärken

En god natts sömn är något vi alla strävar efter för att vakna upp pigga och utvilade. Om du lider av regelbunden huvudvärk finns det en lösning hos en erfaren tandläkare i Alby.

Huvudvärken svepte över Anna när hennes väckarklocka ringde och hon långsamt vaknade ur sin dimmiga sömn. Hon blundade och suckade tungt. Inte igen. Hur länge hade hon lidit av denna fruktansvärda huvudvärk varje morgon? Tiden var inte den bästa då hon hade ett viktigt projekt på jobbet som behövde slutföras snarast.

Anna ville ta en huvudvärkstablett och gömma sig under täcket igen. Men det var inte möjligt eftersom hon redan hade en tandläkartid bokad klockan tio på förmiddagen. Så hon tvingade sig själv att stiga upp och genomgå morgonrutinerna innan hon kunde kontakta tandläkare i Alby, som hon hade besökt i många år.

Tandläkaren hade svaren

Anna hade inte tagit någon smärtstillande tablett innan hon besökte tandläkaren, vilket gjorde att tandläkaren frågade hur det stod till. Hon berättade om sin dåliga sömn medan tandläkaren långsamt lutade tandläkarstolen bakåt. Med en spegel i handen tittade han noggrant i hennes mun och frågade om hon hade varit stressad på sistone. Därefter förklarade han att projektet på jobbet förmodligen hade orsakat stress som fick henne att bita ihop och gnissla tänder under nätterna.

Tandläkaren förklarade att problemet förmodligen härrörde från tandgnissling, som var en effekt av den stress hon upplevde på jobbet. Om hon var intresserad kunde de tillverka en bettskena som skulle lindra spänningarna i käken under natten och förhindra att hon gnisslar tänder. Det skulle i sin tur minska huvudvärken - något som Anna inte kunde tacka nej till.

9 Aug 2023


Design By Pixelunion