Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Tandläkare Södermalm - så väljer du rätt

Har du nyligen flyttat till Stockholm och funderar på att välja en tandläkare på Södermalm? Att välja tandläkare är långt ifrån enkelt och i synnerhet inte i vår huvudstad där det finns ett stort antal mottagningar som erbjuder sina tjänster.

Det senare kan även du som boende försöka använda dig av. Är du missnöjd med din tandläkare så är du inte bunden till denne - det står dig fritt att se över alternativen och byta. Här nedan tänkte vi ge några tips och råd kring hur du ska tänka och på vilka punkter du kan basera valet av tandläkare på. Enligt följande:

  • Priset. Tandläkare har fri prissättning. Det är många som är omedvetna om detta och således också betalar väldigt mycket pengar i onödan. Vi säger inte att den billigaste tandläkaren är den bästa, vår poäng är att du kan tjäna på att undersöka priset innan du bestämmer dig. I synnerhet om det handlar om undersökningar eller om estetiskt tandvård. Det senare kan innebära att vissa tandläkare på Södermalm kör olika kampanjer där du kan få riktigt bra erbjudanden.
  • Behandlingar. Kolla alltid vilka behandlingar en tandläkare erbjuder. Finns exempelvis kirurgi så handlar det om en riktigt bra och välutbildad tandläkare.
  • Lokalerna. Hur ser det ut inne på mottagningen? Se över detta innan du går vidare. För många så är en tandläkare och ett besök hos en sådan något som man förknippar med viss ångest. Lokalerna och miljön bidrar i allra högsta grad till den känslan. Har du problem med skräck eller ångest så kan en mer lugn och harmonisk miljö underlätta ditt besök. Och, idag finns även tandläkare på Södermalm som erbjuder speciella behandlingar för personer med tandläkarskräck. Det innebär bland annat att din behandling kan delas in i omgångar och att du ges en möjlighet att bryta när det är för jobbigt.
15 Mar 2024


Design By Pixelunion