Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Tandläkare Sundbyberg - en riktig investering

Dags att återigen slänga kallelsen från din tandläkare i Sundbyberg i papperskorgen? Vi vuxna agerar ofta konstigt i dessa lägen. Vi vet innerst inne att ett besök hos en tandläkare är nödvändigt, men vi hittar nästan alltid skäl till varför vi inte behöver gå dit. Då det kommer till din framtid så kommer dina tänder att ha en stor roll för livskvaliteten. Genom att årligen besöka din tandläkare i Sundbyberg så säkerställer du ett gott liv även på ålderns höst.

Det är för dyrt, det tar för mycket tid i anspråk, det gör ont… Skälen till att man inte går på en årlig kontroll hos en tandläkare kan både vara många och se olika ut. Frågan är om de stämmer? Vi radar upp dessa påståenden och försöker slå hål på argumenten genom att berätta om hur det egentligen ser ut hos en tandläkare i Sundbyberg:

Påstående nummer ett - det är för dyrt.

Falskt! Visst, det kostar i Sverige pengar att som vuxen besöka en tandläkare. Men, det handlar också om en varierande kostnad där du kan undersöka prisbilden innan du bestämmer dig. En tandläkare i Sundbyberg kan, beroende på fri prissättning, vara billigare än en annan. Oavsett vilket pris som begärs så ska man även veta att det blir riktigt dyrt först när man skjuter upp undersökningarna och så småningom drabbas av de större problemen och de akuta skadorna. Genom att årligen besöka en tandläkare så förebyggs problem. Det handlar om en riktigt bra investering!

Påstående nummer två - det tar för mycket tid.

Falskt! Idag behöver man inte ta ledigt från jobbet för att besöka en tandläkare. Moderna kliniker erbjuder mer generösa öppettider och anpassar dessa efter hur gemene mans liv ser ut. Vilket konkret innebär att du kan boka in en tid hos en tandläkare i Sundbyberg även på kvällar och helger.

Påstående nummer tre - det gör ont.

Delvis sant. Att bli undersökt - och behandlad - av en tandläkare kan medföra viss smärta. Men, det finns också bedövning och framförallt så finns det idag mer lyhörda kliniker där personalen verkligen lyssnar in på dig som patient. För exempelvis personer med tandläkarskräck så kan en behandling delas in i mindre delar och därigenom också bli enklare att stå ut med. Det kan göra ont i vissa lägen, men med en lyhörd tandläkare så blir smärtan definitivt uthärdligt och hanterbar.

27 Sep 2022


Design By Pixelunion