Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Bättre leende med skalfasader i Stockholm

Leendet är det bästa varje människa kan bära med sig. Är du inte bekväm med att visa dina tänder går den saken att ändra på. Skalfasader i Stockholm gör det enklare och lättare att le.

Det är kanske inte något man talar om men många skäms över sina tänder. Normen säger att tänder ska vara vita, sitta med jämna mellanrum och inte saknas. Så ser dock inte verkligheten ut för många. Det finns en mängd anledningar till att tänder missfärgas.

Det är naturligt att tänderna ändrar färg med åren. Vi dricker olika drycker som färgar våra tänder. Många har också varit rökare under en längre tid. Sjukdomar eller skador kan också göra sitt till för att tänder får en annan färg än den ursprungliga.

Skalfasader - en behandling som hjälper

Vi är alla olika och det som inte stör någon kan vara handikappande för andra. En behandling som verkligen hjälper när det handlar om missfärgade tänder är skalfasader. De tillverkas av mycket tunt porslin och sätts helt enkelt ovanpå tänderna. Färgen väljer patient och tandläkare ut gemensamt. Man fäster skalfasader med en speciell sorts cement.

Fördelen med skalfasad är att de håller väldigt länge, ibland upp till tjugofem år. De känns inte när de är monterade och du kan och ska sköta dina tänder precis som vanligt - med borstning och tandtråd. Du får en jämn tandrad i en snygg färgnyans och kommer helt att sakna problem med att le och skratta. Ta kontakt med en tandläkare i Stockholm för en bedömning.

14 Feb 2022


Design By Pixelunion