Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Tandläkare i Jönköping först – sedan dags för tandhygienist

Tandläkare i Jönköping är steg ett. Undersökning och behandling är viktigt. Men sedan kommer steg två – tandhygienisten. Rengöring och tips om tandvård.

Det är inte så himla lätt att veta hur man ska göra när man borstar tänderna. De flesta av oss vispar mest runt lite på måfå i munnen. Men det finns faktiskt all anledning att försöka förbättra sin tandborstning. Att ha riktigt rena tänder kommer nämligen att göra dem starka och friska längre.

Du kan till och med undvika vanliga folksjukdomar som tandlossning genom att borsta dina tänder mycket noggrant två gånger om dagen. Det finns en hel del tricks att ta till för att verkligen få tänderna helt rena. Dessa kan du få ta del av efter ditt nästa tandläkarbesök. För du vet väl att du inte bara ska boka in en tid hos tandläkaren – utan två?

Därför ska du boka två tider hos din tandläkare

Först ska du självklart få en grundlig undersökning av din ordinarie tandläkare. Men när det kommer till nästa steg är det inte tandläkaren du ska träffa – utan en erfaren tandhygienist i Jönköping. En tandhygienist arbetar inte riktigt på samma sätt som en tandläkare, utan har mer fokus på förebyggande tandvård.

En tandhygienist kan absolut utföra behandlingar. Särskilt sådana behandlingar som rengör dina tänder grundligt, och tar bort all eventuell tandsten och plack. En tandhygienist lägger betydligt längre tid på dina tänder än tandläkaren. Och som avslutning kommer han eller hon visa dig exakt hur du ska göra hemma för att få samma kliniskt rena resultat.

16 Jun 2023


Design By Pixelunion