Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Patientstol gör stor skillnad

Vid sjukhusbesök är det inte ovanligt att man är mindre rörlig eller kanske bara obekväm med situationen man befinner sig i. Vid dessa tillfällen kan en patientstol göra stor skillnad.

Lisa hade tid hos tandläkaren och redan långt innan började hon bekymra sig. Hon var inte lika rörlig som sist då hon fått problem med ryggen och inte kunde sitta och ligga obehindrat. Kliniken var informerad. Men hur kunde de förhindra smärtan det innebar att sitta i en tandläkarstol.

En tandsköterska mötte upp och visade henne till behandlingsrummet. Där väntade en glad överraskning. På rummet stod en så kallad patientstol. Den var anpassad så att de kunde ställa in både höjd, lutning och nackstöd. När hon satt sig i stolen och de ställt in den kände hon sig genast mycket lugnare. Det här skulle gå bra trots allt.

Patientstol skapar trygghet och lugn

Företag som bygger hjälpmedel till bland annat sjukvården specialbygger för ändamålet. Det gäller att hitta en bra lösning där patienten känner sig bekväm och avslappnad. Men även fungerar bra för personalen som även de behöver kunna jobba på ett ergonomiskt riktigt sätt.

Användningsområden kan vara röntgen som kan göras sittande och mammografi. Genom att kunna justera olika delar av stolen kan man hitta rätt läge för varje patient. Patientstolarna är eldrivna och kan vara anslutna via kontakt eller helt enkelt laddas upp innan användande.

Produkten, som är gjord i Sverige, hjälper många som annars hade haft det svårt att genomföra olika behandlingar på ett bra sätt.

20 Jan 2022


Design By Pixelunion