Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Tandvård som förbättrar utseendet

Förutom tandvård för funktion och hälsa så finns det även tillfällen då det behövs åtgärder av estetiska skäl. En perfekt tandrad kan göra mycket för utseendet och patientens livskvalitet.

Det kan finnas många anledningar till att patienter är missnöjda med sin tandrad. Tänder kan saknas, vara nedslitna eller missfärgade. Det kan även vara att tänder sitter för tätt ihop, för långt isär eller har en form som inte passar in i den normala mallen. Men det finns metoder som man kan använda sig av för att få den tandrad man önskar!

Korrigeringar efter behov

När det gäller tandvård av estetiska skäl så finns det två sätt att utföra det på. Antingen handlar det om att arbeta med det material som redan finns eller så är det en åtgärd som innebär att man exempelvis tillför tandimplantat eller en skalfasad. Men även om det är en tillförande åtgärd så kan det behövas korrigeringar av det material som finns, innan man går vidare.

Väljer man exempelvis skalfasader så kräver det att tänderna som fasaderna fästs på är på rätt plats och i rätt form. En tandkorrigerande åtgärd som tandställning är därför det man börjar med. Det är även viktigt att tänderna och tandköttet är helt rent från tandsten. Vill man ha ett tandimplantat så kanske det även finns en önskan om att bleka de övriga tänderna innan åtgärden sker. Tanden som ska sättas in ska ha samma färg som de övriga och de kanske är illa märkta av kost och livsstil. Läs mer om estetisk tandvård på denna webbsida: https://www.estetisktandvårdmalmö.se

18 Dec 2020


Design By Pixelunion