Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Rena tänder på ett kick!

Att gå till tandläkaren behöver inte nödvändigtvis handla om att laga eller dra ut tänder. Det kan också vara en ganska skön och härlig upplevelse där man får sina tänder rena och fina igen.

Många ogillar att behöva gå till tandläkaren eller tandhygienisten i onödan. Men det finns också de som älskar det. Känslan av riktigt fräscha och rengjorda tänder man får efter ett besök hos tandhygienisten är riktigt nice. Hos tandhygienisten får man alltså hjälp med att se över hur väl man har borstat sina tänder, men man får dem också rengjorda ordentligt innan man går därifrån. Så rent som det blir i munnen efter ett besök hos tandhygienisten är svårt att få till hemma bara med hjälp av tandborsten.

Viktigt med god munhälsa

Oavsett hur mycket vi borstar våra tänder, eller hur länge vi står där framför spegeln på morgnarna och på kvällarna, så är det svårt att få tänderna riktigt rena. Självklart är tandborsten ett viktigt verktyg för att bibehålla en bra mun- och tandhälsa, men ett besök till tandhygienisten är svårslaget.

Tandhygienisten ser hur väl eller inte väl man har skött om sina tänder vad gäller tandborstningen, men hen kan också se om man har utvecklat skador på tänderna som behöver åtgärdas hos en tandläkare. Då blir man helt enkelt remitterad till en tandläkare för kontroll och åtgärd av det som är fel. Det är kostsamt med besök hos tandvården men det är så värt det i slutändan, när man har sina rena och friska tänder. Läs mer om tandhygienisten på denna hemsida: https://www.tandhygienistsolna.se/

5 Mar 2021


Design By Pixelunion