Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Perfekta tänder med tandimplantat i Solna

Var det jobbigare än vad du trodde att vara utan någon tuggtand? Du trodde inte att det skulle störa så mycket. Nu när du är utan den så känns det hopplöst. Lösningen - tandimplantat i Solna.

Man vet hur jobbigt det kan vara om man har ont i en tand och undviker att tugga på den. Tänk dig hur det är att vara helt utan en tand. En del av tänderna märker man dock inte av att de fattas. Men huggtänderna, de kan vara lite jobbigare om de inte är på plats. Det är inte skadligt men det kan kännas obehagligt att tugga med bara tandköttet. Om du vill fixa till det eller om du av någon anledning har behövt ta bort tänder, då är det inte kört. Du kan få dit nya tänder igen genom att sätta in tandimplantat i Solna.

Hur funkar tandimplantat

Om du saknar någon tand som du vill ersätta kan du göra det med hjälp av tandimplantat. Tandläkaren fixar till ett implantat som opereras in i ditt käkben. Tanden kommer funka precis som om den vore din vanliga tand. Du tar även hand om den och borstar den på samma sätt som dina egna tänder. Det finns även olika färger och former på implantaten. Allt för att den ska matcha dina egna tänder så mycket som möjligt. När du ska göra tandimplantat ska du gå till experterna. Det finns en del kliniker som är experter inom tandimplantat. Den bästa hjälpen får man såklart från dem. De börjar med en undersökning i din mun. Sen kommer de att tillverka ett implantat som passar perfekt för dig.

Tandimplantat håller livet ut

Kostnaden är en fråga som kan oroa många. De flesta får bekosta sina implantat själv. I särskilda fall kan man få hjälp med det. Det är ganska kostsamt att göra och bara ett implantat kan kosta upp emot 15 000 kronor. Om man mår dåligt eller blir besvärad, då är det värt de pengarna. Det positiva är att tandimplantaten håller livet ut. När du väl satt in tandimplantat, så sitter det där. Du behöver inte oroa dig över att den ska lossna för småsaker. Du kan, som sagt, använda den och tugga precis som om det vore din vanliga tand. Tandimplantat är för många räddningen för munnen. Inget mer obehag när man äter och ingen oro för att någon ska se den saknade tanden. Läs mer om tandimplantanter på denna hemsida: https://www.tandimplantatsolna.se/

29 Sep 2021


Design By Pixelunion