Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Jämna plågor, eller ojämna?

Plågor är inte något som ska uthärdas under en längre tid. Detta gäller generellt och speciellt när det gäller dina tänder. Ordentlig tandvärk betyder att något är fel och behöver fixas.

Ibland är orsakerna till svår tandvärk väldigt uppenbara. När du ligger i Brunnsparken och jämrar dig efter att ha vurpat över cykelstyret och är blodig i munnen och har tre tänder mindre förstår du exakt vad som hänt. Om inte alltför många andra kroppsdelar också är trasiga bör du snarast uppsöka tandläkaren.

Andra gånger är det mindre enkelt. Vissa sorters tandvärk känns mest som någon form av bihåleinflammation. Tandköttet brukar då vara svullet och ömt. Blir värken så svår att du behöver knapra värktabletter och du börjar se Älvsborgsbron enbart i ett töcken så är det troligen dags att ge med dig och boka en tid för akut tandvård i Göteborg.

Akut tandvård i Göteborg

Det kan ibland vara svårt att veta om den smärta du upplever är akut nog, så att säga. Då kan det vara bra att veta lite om viktiga tecken och kriterier. Har du slagit ut en tand ska du alltid boka akuttid. Tanden kan nämligen i vissa fall räddas om du kommer till tandläkare fort nog.

I övrigt gäller följande: ilningar eller kraftig smärta är kroppens signaler att något är fel. Har du dessutom feber ska du definitivt iväg till tandläkaren snabbt. En bra tandklinik har speciella tider avsatta för just akut tandvård. Ta kontakt med en bra och erfaren tandläkare och sök hjälp.

26 Apr 2021


Design By Pixelunion