Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Hur bra tar du hand om dina tänder?

Tänderna är viktiga för hälsan. De flesta vet nog hur påverkad man blir om man går med tandvärk. Se över dina tänder för att hålla dem i bra skick och ta snabbt itu med de problem som dyker upp.

Många har idag problem med sina tänder. Detta kan bero på flera olika faktorer. En vanlig är att man dricker för mycket kolsyrad läsk med socker i eller äter för mycket socker. Socker är varken bra för kroppen eller tänderna.

Genom att minska på sockret för tänderna är bara det en förbättring. Man ser även efter dem genom att noggrant minst två gånger per dag borsta tänderna. Man bör då också använda sig av tandtråd och munskölj. Se efter dina tänder för att slippa tandvärk och hål. Låt dina tänder skina med ditt leende.

Besök hos tandläkare ger bra förutsättningar

Genom att se över sina tänder regelbundet kan man i tid hitta eventuella problem och stoppa dem direkt. Det kan innebära en stor lättnad för dig att man slipper ta fram borren för att åtgärda ett hål.

Tandläkare är proffsiga och har stor kompetens inom tänder. Har man tandläkarskräck är även detta något de är vana vid och vet hur de ska handskas med. Det kan vara skönt att nämna det redan innan för din egen skull. Tveka inte att kontakta en tandläkare i Sundbyberg om du behöver göra ett besök. Följ annars din årliga kontroll av tänderna och se över dem minst en gång per år.

16 Jan 2021


Design By Pixelunion