Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Har du koll på vilken klinik som ligger nära dig?

Olyckor kommer gärna när det är som mest olämpligt. Många skadar tänderna när de ramlar, det kan vara med cykeln eller att man helt enkelt snubblar. Då kan det krävas akut tandvård.

En olycka händer så lätt; när man är ute och cyklar, springer eller går, ja när som. Många gånger tar tänderna stryk när man ramlar. Liksom resten av kroppen kan behöva akutvård kan även dina tänder det. Många tänker inte på att ha koll på en klinik som erbjuder akuta tider. Men detta är något man bör ha. Händer något vill du snabbt kunna kontakta kliniken och få en tid snarast möjligt.

Det finns andra tillfällen då man kan behöva akutvård. Kanske har du ett obehandlat hål som över helgen börjat göra väldigt ont. En ond tand är otroligt jobbig, då är det bättre att akut söka tandvård.

Samma kompetens som vanlig tandklinik

När man går till en klinik som erbjuder akutvård har tandläkarna där samma kompetens som en vanlig tandläkare. De har även kunskap om tandläkarskräck och vet hur de ska göra det enklare för dem som lider av det. Om man har ett hål som behövs lagas så gör de en provisorisk lagning. Det innebär att man vid ett senare tillfälle ändå behöver besöka sin ordinarie tandläkare. Behöver man en akuttid kan man hos många kliniker boka på deras hemsida, i annat fall kontaktas de via telefon eller mail. Det är bra att ha nummer till akut tandvård lättillgängligt.

4 Dec 2020


Design By Pixelunion