Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Få fina tänder hos en expert

Din tandläkare i Södertälje finns alltid där för dig, inte bara när du har akut tandvärk utan för flera olika förskönande och justerande ingrepp i din mun, som implantat och tandblekning.

Det finns så många olika saker som ingår i professionell tandvård. Från att dra ut tänder och göra rotfyllningar, som vi tycker är ganska trista saker, till att korrigera tänder och sätta fast implantat. Däremellan en mängd andra åtgärder som höjer din tandhälsa och ditt välbefinnande.

Att ersätta tänder som saknas

Vanliga lagningar har vi säkert en hel del lite till mans, och det är bland det vanligaste man får fixat hos tandläkaren. Men man kan få ännu mera hjälp. Finns där redan tänder som inte är så vackra, kan tandläkaren slipa ner dem och sätta en konstgjord tand ovanpå. En krona kallas det när det bara gäller en tand och brygga om det är flera. Du behöver alltså inte gå och skämmas för tänder som har blivit förstörda, för det går att få leendet komplett. Finns där ingen tand utan bara en glugg, kan tandläkaren i Södertälje sätta dit en hel konstgjord tand med hjälp av en titanskruv. Titan förenar sig med tandbenet, så efter en tid känns och fungerar det som en riktig tand. Glöm skavande och glappande tandproteser, för du kan få nya tänder som sitter fast och som du tuggar ordentligt med.

Att se snygg ut i munnen

Man behöver inte vara filmstjärna för att ha glädje av fina, vita tänder. Det har blivit mycket modernt, inte minst bland yngre vuxna, att fixa till sitt leende. Man kan få tandblekning utförd, och man kan också få skalfasader utanpå sina vanliga tänder. Man ler mot folk varje dag, och det känns bra för självförtroendet att tänderna är någorlunda vita och jämna. Vill man justera tänderna, så att exempelvis en liten glugg försvinner, kan man numera få skonsamma skenor som får tänderna att sitta på rätt plats. Ofta kan det vara små saker som gör stor skillnad. Tandläkaren kan ge råd och tips på olika behandlingar, och du väljer det du helst vill ha. Det är inte fel att få vara lite fåfäng och tänka på hur man ser ut. Allt börjar med bra rutiner för tandborstning och att man går på regelbundna kontroller. Även om du inte har hål i tänderna eller tandvärk, är det ändå bra med ett besök hos din tandläkare i Södertälje. Läs mer om tandläkare i Södertälje på denna sida: https://www.tandläkaresödertälje.com

18 Aug 2020


Design By Pixelunion