Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Akuttandläkare i Malmö - när olyckan är framme

Tandvärk kan komma som en blixt från klar himmel. Våra tänder har tusentals nervceller inom sig och minsta tugga kan därigenom också, om oturen är framme, leda till en intensiv smärta. Detsamma gäller om det finns exempelvis ett pågående angrepp av karies. Från en sekund till en annan - oavsett tid på dygnet - kan tandvärk och smärta uppkomma.

Det svåra är att få hjälp. Hur gör man om tandvärken kommer under natten eller under helgen då den tandläkarmottagning i Malmö man är registrerad hos har stängt? Alla som någon gång haft tandvärk vet att det handlar om en smärta som gör att allt annat påverkas: man kan inte sköta sig jobb, man kan inte slappna av och man kan inte distrahera sig till att tänka på annat - fokus ligger på smärtan och på smärtan allena.

Det som idag har kommit att utvecklas är att många tandläkarmottagningar tagit fasta på detta. Man vet att smärtan kan komma när som helst och att det ofta handlar om en smärta som är svår att lindra. Därför så erbjuder man också akut tandvård. Det finns mottagningar i Malmö som arbetar på detta sätt. Man har dels en akuttandläkare under jour - som står redo att rycka in - och dels så har man också speciella tider dit man kan söka sig vid akuta tandsmärtor. Det senare innebär att man går före den ordinarie kön. Detta gäller även under helger.

Moderna tandläkarmottagningar i privat regi har insett värdet av att erbjuda sina tjänster då folk i gemen kan hitta luckor i sina scheman. Det gör att öppettiderna är mer generösa och att man håller öppet även under helger och på kvällar. Det gäller såväl för vanliga undersökningar och behandlingar som vid besök hos en akuttandläkare.

Tandläkarmottagningar för alla - oavsett behov

I en stad som Malmö är detta nödvändigt. En stor befolkning ställer högre krav på flexibla lösningar. Att besöka en tandläkare innebär en uppoffring då man måste ta ledigt från jobbet och därmed också förlorar pengar: alla har inte den möjligheten.

Tack vare mer generösa öppettider och mer flexibla lösningar i övrigt - akuttandläkare, möjlighet att dela upp betalning och mer avancerad teknologi som möjliggör effektivare behandlingar - så når man också fler kunder. Tandläkarmottagningar idag är, i många fall, mer byggda för kunden och patienten än tidigare. Det är en välkommen utveckling!

Akuttandläkare - när olyckan är framme

Den vanligaste anledningen till varför man besöker en akuttandläkare handlar om en olycka. Du kanske spelar fotboll i Malmö och får en armbåge i munnen. Du kanske halkar och slår ut en tand eller biter i en olivkärna. Oavsett vilket så är behovet av snabb vård det som ofta avgör kring hur stora skadorna blir.

Ges du möjligheten att komma i kontakt med en akuttandläkare i Malmö så ökar också oddsen på att du får exakt den behandling som krävs för att du ska slippa framtida komplikationer. Snabb vård är avgörande!

24 Sep 2020


Design By Pixelunion