Tandvårdsguide

Din guide till tandvården, tandläkare och tandhälsa

Akut tandvård med olika öppettider i Stockholm

Akuttandvård i Stockholm finns i de flesta av huvudstadens kommuner. Priser och öppettider skiljer sig dock varandra emellan. Att hitta rätt akutvård kan ta lite tid för en stockholmare.

Bor du i Stockholm kan du skatta dig lycklig. Staden erbjuder enorma möjligheter inom alla områden. Oavsett ditt behov kan du mer eller mindre vara säker på att huvudstaden står för en uppsjö av olika varianter. Att behöva en tandläkare akut klassificeras inte bland de trevliga nödvändigheterna i Stockholm men det kan hända att en tand går sönder eller en akut smärta känns av. Då är lösningen att hitta en specialist så snabbt som möjligt. Hur gör man det och var letar du för att få bra akutvård?

Akutvård av hög kvalitet

Som det nämndes tidigare erbjuder Stockholm stora möjligheter inom allt. Samma gäller även akuta tjänster inom tandvård. Majoriteten av kommunerna har en akutmottagning. I många fall kan de vara drivna i privat regi. Det första som en patient bör ha i åtanke vid val av mottagning i Stockholm är var den ligger. Staden är stor och det känns onödigt att spendera massor med tid på att resa, speciellt om behovet är akut. Välj därför helst en mottagning nära dig.

En annan viktig faktor är att få högkvalitativ hjälp. Detta är lite svårt att avgöra när man bokar sitt första besök. Hur är det möjligt att veta ifall tandläkarna på just den mottagningen är duktiga? Det är ingen lätt uppgift. Ett bra råd är att fråga en vän eller bekant som haft liknande problem och få lite information om den utvalda mottagningen. Känner man redan en tandläkare så kanske även den kan tipsa om en akuttandläkare i ditt område. Det är dock så att har man ett akut problem kan det vara lite svårt att få tid hos den specialist man själv vill ha. Det får man hålla i åtanke när man letar runt.

Olika priser för akut tandvård i Stockholm

En allmänt känd sanning är att priserna för akuta tjänster inom tandvård i Stockholm kan variera. Först och främst beror det på om mottagningen är i privat regi eller inte. Som sagt är de flesta mottagningar privatägda och det är därför vissa prisskillnader kan förekomma. Ska man in akut så spelar kanske inte priset så stor roll, men har du tid att kolla in olika närliggande mottagningar och deras priser så tackar säkert plånboken dig efteråt.

20 Jul 2020


Design By Pixelunion